07:44
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 23.4.2018
Principala » Arhiva intrărilor

Parlamentul a aprobat ieri în lectură finală un proiect de lege ce prevede majorarea valorii unității convenţionale de la 20 de lei – la 50 de lei, prin urmare moldovenii care nu respectă legislaţia vor achita amenzi mai mari. 

Inițial, proiectul prevedea că o unitate convenţională să reprezinte 1% din salariul mediu lunar pe economie, prognozat de Guvern pentru anul în care s-a săvârşit fapta.


În cadrul ședinței Consiliului Orășenesc Orhei din data de 7 iunie, a fost adoptată decizia de a iniția un referendum local, în cadrul căruia locuitorii orașului urmează să decidă dacă Piața Centrală din oraș va fi stramutată sau va rămîne la locul actual.


ANRE a aprobat astăzi decizia prin carevor micșora tarifele la energia electrică, astfel, începînd cu data de 1 aprilie cetățenii din centrul și sudul țării vor plăti cu 11% mai puțin ca pînă acum, iar cei din nordul țării cu 8la sută mai puțin. Prin urmare consumatorii din centrul țării vor plăti 1,92 lei pentru 1kw/h, față de 2,16 lei ca pînă acum.


Potrivit unui proiect de lege înregistrat la Secretariatul Parlamentului de către deputaţii PCRM, orașele Orhei, Cahul, Ungheni, Hânceşti, Edineţ, şi Soroca ar putea să devină municipii.


Şeful postului de poliţiei din satul Bolohan, raionul Orhei, şi-a pierdut arma din dotare. S-a întâmplat noaptea trecută, în timpul unei încăierări dintre poliţişt şi clienţii unui club de noapte din Orhei.


Președintele Republicii Moldova va fi ales direct de către popor. O decizie în acest sens a fost luată azi de către Curtea Constituțională. Efectele acesteia nu se extind asupra lui Nicolae Timofti care rămâne în funcție până la expirarea mandatului.


Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, blamat de societatea civilă pentru loialitatea sa față de regimul oligarhic, și-a anunțat vineri demisia în fața deputaților.


Satul Holercani - un sat obișnuit, ca orice alt sat din țara noastră, cu oameni săraci, drumuri pline cu noroi și multe case părăsite. Aici, pe malul Nistrului, pe o suprafață de 65 de hectare și o lungime de aproape doi kilometri se întind vilele pensiunii Holercani, destinate odihnei demnitarilor.

 


1 2 3 ... 37 38 »

Intră în cont