07:37
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 23.4.2018
Principala » 2011 » Octombrie » 26 » Note contra plata, ceva obisnuit pentru elevii unui gimnaziu din Cucuruzeni (video)
Note contra plata, ceva obisnuit pentru elevii unui gimnaziu din Cucuruzeni (video)
Elevii unui gimnaziu din Cucuruzeni, raionul Orhei, au mărturisit în fața camerei de luat vederi că sunt nevoiți să dea bani profesorilor în schimbul unei note mai bune. În cadrul unui video postat pe internet de Curaj.tv, tinerii recunosc că oferă cadouri dascălilor pentru a avea relații bune cu ei.
Elevii se plîng că profesorii pun note scăzute, cu toate că vin pregătiți la oră. „Caută unse notele, vor mită. Potrivit unei tinere, profesoara de geografie cere pentru două note de zece 100 lei”,  pentru nota 9 la semestru, profesorii ar cere de la 100 pînă la 500 lei.
Deși ştiu că asta se penalizează, nimeni nu a depus vreo plîngere organelor competente. Nici părinţii nu vor să se implice.
Toate bune, însă, materialul video a ajuns și la directoarea gimnaziului, care a convocat o ședință cu profesorii, elevii din imagini și părinții acestora. Potrivit Asociației „Hyde Park”,  unul dintre părinţi şi-a pălmuit fata faţă de ceilalţi colegi, iar apoi, acasă, a aplicat forţa fizică împotriva copilului său.
„Asociaţia „Hyde Park” condamnă aplicarea forţei fizice şi agresiunea psihică a copiilor ca reacţie la ceea au discutat în cadrul trainingului Şcoala Curajului ţinut la Cucuruzeni, Orhei. Dreptul la liberă exprimare este un drept fundamental, garantat de Constituţia RM şi de legislaţia internaţională, iar violenţa fizică şi psihică sunt interzise prin lege”, se menționează într-o declarație remisă presei.
Pe acest caz a fost sesizată şefa Direcţiei învăţămînt preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, care a promis să investigheze situaţia.

Video
Video
Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 2729 | Adăugat:26.Oct.2011, 21:11 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont