00:15
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Sâmbătă, 24.6.2017
Principala » 2011 » August » 26 » Aplica la scoala de liderism politic
Aplica la scoala de liderism politic
Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) "Viitorul” anunţă concurs pentru selectarea la cea de-a treia ediţie a proiectului "Advanced Political Learning for Highly Motivated Young Leaders in Moldova”, care se va desfăşura în perioada Septembrie 2011- August 2012.

Proiectul are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova, instruire care se bazează pe aplicarea metodelor interactive de învăţare politică (e.g. learning by doing), fiind o continuare a programului "Advanced Political Learning and European Leadership for Highly Motivated Young Leaders in Moldova” implementat în 2006, 2007 şi 2008. Cursurile teoretice vor cuprinde 24 sesiuni (3 ori pe săptămână a câte 3-4 ore, pe parcursul a 6 luni de desfăşurare a programului) şi, vor fi susţinute de o echipă de experţi naţionali şi internaţionali din mediul academic, cel de afaceri şi administrare publică, diplomaţi de carieră şi alţi actori publici.

Structura programului de instruire conţine 2 module succesive interdisciplinare (pentru o perioadă de 6 luni), practici succesive la nivel sub-naţional şi internaţional, conferinţe ştiinţifice şi iniţiative civice, contribuind astfel la transferarea de practici utile şi experienţe de leadership european pentru tineri. Participanţii la proiect vor fi instruiţi să comunice eficient, să negocieze, să creeze grupuri de lucru ad-hoc şi să îşi planifice strategic activităţile, având astfel oportunitatea de a cunoaşte în detaliu aplicarea teoriei politice, analiza statistică şi economică, simularea situaţiilor politice reale şi verificarea cunoştintelor prin intermediul sesiunilor de dezbateri, conferinţe şi stagii practice. La finalul proiectului, tinerii lideri vor avea şansa de a efectua un stagiu de practică în Moldova sau peste hotare. În anii precendenţi au luat parte la acest program de instruire peste 50 de tineri care ulterior s-au afirmat în diferite domenii.
Pentru mai multe detalii click AICI.
Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 1732 | Adăugat:26.Aug.2011, 20:25 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont