17:24
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Vineri, 23.6.2017
Principala » 2012 » Martie » 23 » Arsenal de munitii din perioada celui de-al doilea razboi mondial a fost neutralizat la Branesti, Orhei. (Foto)
Arsenal de munitii din perioada celui de-al doilea razboi mondial a fost neutralizat la Branesti, Orhei. (Foto)
Geniştii Armatei Naţionale au depistat eri, 22 martie, o captură de muniţii din perioada războiului doi mondial, în satul Brăneşti, Orhei.
Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Apărării, arsenalul de muniţii a fost descoperit în pădurea din Brăneşti, în rezultatul unor lucrări de investigaţie desfăşurate de angajaţii Direcţiei municipale Chişinău a Serviciului de Informaţii şi Securitate.
Operaţiunea din Brăneşti a fost îndeplinită de către geniştii din componenţa Batalionului „Codru", dislocat în localitatea Negreşti. Superiorul grupului, căpitanul Sergiu Colţa, a relatat că în arsenalul de muniţii au fost identificate 32 de bombe de la aruncătorul de mine, calibrul 81 mm, inclusiv o bombă fumigenă, care, potrivit geniştilor, este foarte periculoasă.
Deoarece transportarea obiectelor explozive nu a fost posibilă din motive de securitate, arsenalul de muniţii a fost detonat într-un loc special amenajat.
De la începutul acestui an, geniştii au lichidat 210 obiecte explozive în diferite localităţi ale ţării.
Notă: Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sînt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mîna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pămînt sau la suprafaţă...
Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 1875 | Adăugat:23.Mar.2012, 12:35 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont