00:33
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Sâmbătă, 24.6.2017
Principala » 2011 » Septembrie » 9 » Buzek s-a interesat la Filat despre situatia politica din R.Moldova
Buzek s-a interesat la Filat despre situatia politica din R.Moldova
Prim-ministrul moldovean, Vlad Filat, a avut joi, 8 septembrie, la Wroclaw, Polonia, o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.
În debutul întîlnirii, Jerzy Buzek i-a transmis felicitări premierului moldovean cu desemnare premiului „Omul Anului", decernat la Forumul Economic de la Krynica.
Preşedintele Parlamentului European s-a interesat de situaţia politică din R.Moldova, precizînd că urmăreşte atent ce se întîmplă în Moldova și cunoaște că președintele țării înca nu a fost ales. Oficialul european s-a interesat de posibilitățile care există în sensul depășirii crizei constituționale.
Vlad Filat a prezentat situația internă, menționînd că în cadrul AIE s-a convenit ca la 21 septembrie să fie anunțată o decizie.
Cu referire la dialogul politic dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, Vlad Filat a subliniat progresul înregistrat şi a reiterat angajamentul plenar pentru procesul de implementare a agendei de reforme asumate pentru parcursul european al R.Moldova.
Prim-ministrul a exprimat mulţumiri pentru sprijinul Parlamentului European acordat Republicii Moldova şi a apreciat înalt susţinerea pentru consolidarea democraţiei în Republica Moldova.  
El a subliniat că o componentă importantă a planificării strategice a Uniunii Europene este legată de procesul de extindere, apreciind rolul Parteneriatului Estic în dezvoltarea relaţiilor moldo-comunitare.
În acest context, premierul moldovean a exprimat speranţa că summitul Parteneriatului Estic din 29-30 septembrie curent, va constitui acel forum necesar pentru consolidarea relaţiilor UE cu ţările partenere.
El a promis că R. Moldova este şi va continua să fie activă în cadrul Parteneriatului Estic, folosind oportunităţile oferite atît pe dimensiunea bilaterală, cît şi multilaterală în realizarea reformelor democratice, economice şi sociale.
Categorie: Stiri externe | Vizualizări: 1569 | Adăugat:09.Sep.2011, 16:27 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont