21:22
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Joi, 19.4.2018
Principala » 2015 » Februarie » 13 » Chiril Gaburici este noul candidat la funcţia de premier din partea PLDM
Chiril Gaburici este noul candidat la funcţia de premier din partea PLDM
Foto: technimum.com

La doar o zi după eşecul din 12 februarie 2015, cînd Guvernul Leancă II nu a primit votul de încredere din partea Parlamentului, PLDM a stabilit deja un nou candidat la această funcție.
Este vorba de omul de afaceri Chiril Gaburici, fostul director general al companiei „Moldcell” și apropiat al liderului PLDM, Vlad Filat.

„Sper ca acest candidat să obţină votul deputaţilor din parlament. Domnul Gaburici este o persoană din afara partidului”, a declarat Vlad Filat după finisarea şedinţei biroului politic a formaţiunii.

Potrivit surselor din cadrul PLDM, candidatura lui Gaburici a fost discutată în partid încă pînă la ședința de joi Parlamentului, iar liderul PCRM, Vladimir Voronin, ar fi dat de înțeles că ar vota pentru un asemenea premier.

ziarulnational.md scrie că Chiril Gaburici ar fi omul de legătură al lui Oleg Voronin la Baku, fiul lui Vladimir Voronin, iar în acest mod se explică și faptul că Gaburici ar putea fi susținut de PCRM în fruntea Guvernului.

Totodată, potrivit publicației, viceministrul Transporturilor din Azerbaidjan, Musa Pənahov, care este cuscrul lui Oleg Voronin, a ajuns în vizorul presei într-un scandal legat de activitatea companiei de telefonie mobilă „Azercell” la care a pînă în decembrie 2014 a activat Chiril Gaburici.

La sfârșitul anului trecut, compania „Telia Sonera”, fondatoarea operatorilor de telefonie mobilă „Moldcell” și „Azercell”, ar fi efectuat un audit în companiile sale din zona Euroasiatică care a constatat existența mai multor nereguli și acte de corupție în unele dintre aceste rețele de telefonie mobilă.

Deși rezultatele auditului efectuat de „Norton Rose Fulbright” încă nu au fost făcute publice, în presă s-au strecurat informații precum că o parte din încălcările depistate la „Azercell” ar fi fost acoperite de viceministrul azer al Transportului, Musa Pənahov, cuscrul lui Oleg Voronin.

Compania „Azercell” respinge toate acuzațiile care i se aduc. Cu toate acestea, la sfârșitul anului trecut, mai mulți manageri din cadrul companiei, asupra cărora planau suspiciuni de corupție, au fost concediați.

Despre unul dintre cei demiși presa a scris că ar fi fost intermediarul dintre operatorul de telefonie mobilă și demnitarii de stat. Acesta ar fi mituit persoane cu funcții de răspundere pentru a oferi locuri mai bune pentru amplasarea antenelor. De asemenea, acesta este acuzat că ar fi transmis unor persoane descifrări ale convorbirilor telefonice dintre unii demnitari sau businessmani.

Categorie: Politic | Vizualizări: 1006 | Adăugat:13.Feb.2015, 21:26 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont