03:24
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 19.3.2018
Principala » 2015 » Octombrie » 29 » Cinci primari din raionul Orhei au decis să părăsească PLDM
Cinci primari din raionul Orhei au decis să părăsească PLDM

Primarii din localităţile Piatra, Pohorniceni, Trebujeni, Step-Soci şi Vîşcăuţi au semnat o scrisoarea în care îşi informează locuitorii că au decis să părăsească Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Aceştia spun că decizia a fost luată după o analiză serioasă a ultimelor evoluţii din PLDM care, spui ei, nu doar pe ei i-au dazamăgit, dar şi pe majoritatea oamenilor de bună-credinţă.

"Ca reprezentanţi al puterii locale, care am fost ales cu sprijinul oamenilor, considerăm inacceptabilă poziţia PLDM de sfidare a opiniei publice şi a normelor de integritate. Am rămas de-a dreptul stupefiaţi atunci când am aflat dimensiunea furtului din această ţară la care şi liderii noştri au fost părtaşi.

Mai mult am înţeles că nu doar unul e implicat în jaful ţării, ci toţi cei care ne-au condus în acest partid, pentru că ei s-au pus zid în calea anchetei în care era vizat preşedintele PLDM, Vlad Filat. Un astfel de comportament nu doar că este descalificant din punct dce vedere politic, fiind unul sfidător în raport cu cetăţenii acestei ţări, dar este şi în contradicţie cu principiile europene pe care PLDM le-a susţinut de-a lungul vremii", consideră aleşii locali. 

Ei au subliniat că nu mai vor să facă parte dintr-un partid care devine, pe zi ce trece, o forță politică reacționară, care se opune independeței Justiției, care sfidează normele bunului simț și care pune interesul personal al unor lider centrali mai presus de interesul general.

"Nu dorim să facem parte dintr-un partid al cărui lider este acuzat de fapte grave de corupție, care sabotează guvernarea pro-europeană, iar ceilalți lideri centrali consideră că este normal să-i ia apărarea", au mai menţionat aleşii locali. Ei spun că a rămâne mai departe în PLDM, ar însemna să fie complici la politica promovată, mai nou, de acest partid. O politică care desconsideră regulile unui stat civilizat, consideră primarii.


Sursa: hotnews.md
Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 673 | Adăugat:29.Oct.2015, 19:45 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont