03:21
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 19.3.2018
Principala » 2016 » Februarie » 20 » Cît ar costa casele de lux ale lui Voronin, Botnari și Pulbere ?! (Video)
Cît ar costa casele de lux ale lui Voronin, Botnari și Pulbere ?! (Video)
sursa: independent.md

În ultimele zile în presă au apărut imagini video, filmate cu drona, cu proprietățile de lux a mai multor foști sau actuali oficiali din Republica Moldova.

Cea mai impresionantă reședință este cea despre care presa scrie că aparține fostului președinte Vladimir Voronin, care a negat însă că moșia este a sa, deși a fost văzut de mai multe ori la locuința de pe strada Ciocârliei.

Potrivit surselor Independent.md, tot complexul de pe strada Ciocârliei, care ar aparține familiei Voronin, ar fi costat în jur de 20 de milioane de euro. Acesta cuprinde 4 case, fiecare cu o suprafață de peste o mie de metri pătrați, plus alte anexe, întinse pe o suprafață de aproape 3 hectare. Reședința lui Vladimir Voronin ar fi fost proiectată de un renumit arhitect austriac, iar lucrările au costat în jur de 7 milioane de euro.

A uimit prin opulență și locuința lui Constantin Botnari, secretarul general al Partidului Democrat și deputat până acum câteva zile, când a renunțat la mandatul de ales al poporului.

Astfel, doar lucrările la locuința lui Botnari au costat peste 4 milioane de euro. Lotul pe care se întinde oficial reședința lui Botnari se întinde pe 21 de ari, totuși, din imaginile filmate se poate vedea că acesta a mai îngrădit încă aproximativ 40 de ari.

Ion Diacov, ex-procuror al municipiului Chişinău, susţine că există suficiente circumstanţe pentru pornirea unui dosar împotriva lui Constantin Botnari. „În afară de faptul că a îngrădit terenul arendat de o altă persoană, Botnari s-a mai extins şi pe drumul care este proprietate publică. Este o samavolnicie. De asemenea, ar trebui să fie cercetat şi pentru eschivare de la plata impozitelor. Legea nu-i interzice omului să facă bani, dar să-i facă cinstit, să-i declare şi să plătească impozite. Cei 100.000 pe care îi declară cred că-i ajung doar pentru benzină”, a spus Ion Diacov.

Și reședința fostului președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, a intrat în vizorul presei. Deși presa scria anterior că locuința ar costa în jur de 1 milion de dolari, sursele noastre au declarat că doar lucrările de construcție a unei astfel de locuințe depășesc un milion și jumătate de dolari.

În toate cele trei cazuri, ar fi practic imposibil ca reședințele de lux să poată fi explicate din veniturile modeste ale oficialilor.

Categorie: Social | Vizualizări: 1241 | Adăugat:20.Feb.2016, 15:17 | Rating: 0.0/0

Citeşte şi:


Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont