12:30
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 26.6.2017
Principala » 2011 » Decembrie » 16 » Conflictul in consiliul raional continua. Bugetul risca sa nu fie aprobat. (Video)
Conflictul in consiliul raional continua. Bugetul risca sa nu fie aprobat. (Video)
Aprobarea bugetului pe anul 2012 de către Consiliul raional Orhei a avut loc cu scandal. O parte din consilieri consideră că a fost întrunit numărul de voturi necesare pentru aprobarea bugetului, altă parte susține că a fost încălcată legislația şi va ataca decizia respectivă în judecată.
Potrivit consilierilor democrați şi celor liberali, ședința consiliului raional la care s-a aprobat bugetul pe anul 2012 s-a desfășurat cu multiple încălcări ale legislației. Asta deoarece, cei trei vicepreședinți ai raionului încă nu și-au depus mandatele de consilier, deci, ei ocupă două funcții incompatibile şi, respectiv, votul lor pentru aprobarea bugetului nu este valabil.
La rîndul său, conducerea raionului susține că la adoptarea deciziilor consiliului nu a fost nici o abatere de la lege, iar vicepreședinții vor depune mandatele de consilier după hotărîrea finală a instanței în litigiul privind legalitatea alegerii conducerii raionului.
De menţionat că consilierii PD au contestat legalitatea alegerii președintelui și a vicepreședinților raionului Orhei. Potrivit lor principala încălcare constă  în faptul că  atît cei trei vice-presedinti, cat si  şi preşedintele raionului Orhei  se află în incompatibilitate de funcţii, deoarece nu au renunţat pînă în prezent la mandatul de consilier  raional.
Prima instanță a pronunțat hotărîrea în care se spune că președintele raionului Orhei şi cei 3 vicepreședinți au fost aleși legal. Hotărîrea a fost atacată la Curtea de Apel.

Video
Video

Sursa: tvelita.md
Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 2434 | Adăugat:16.Dec.2011, 21:28 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont