19:09
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Duminică, 25.6.2017
Principala » 2011 » Septembrie » 23 » Conflictul in consiliul raional Orhei continua
Conflictul in consiliul raional Orhei continua
În Consiliul raional Orhei a fost constituit oficial tandemul fracționar PL - PDM, cu denumirea „Pro Europa”. Și asta după ce în precedentul Consiliu a existat o fracțiune cu exact aceeași denumire, care însă, îi întrunea pe toți consilierii de centru, centru-dreapta și dreapta.
Anunțul despre constituirea actualei fracțiuni „Pro Europa”, a fost făcut de către consilierul  liberal, Sergiu Miron, la sfârșitul ședinței Consiliului raional de joi, 22 septembrie, transmite Radio Orhei.
În declarația despre unificarea consilierilor democrați și liberali s-au făcut auzite și acuzații la adresa consilierilor PLDM pe motiv că aceștia au preferat formarea unei majorități cu comuniștii.
Aceste acuzații au fost combătute de replica deputatului Petru Știrbate, până odinioară consilier raional PLDM, care a  spus că în alte raioane Partidul Democrat a făcut alianță cu PCRM.
Menţionăm că în actualul Consiliu raional, au acces 5 partide politice:  PLDM, PCRM, PSD, PD și PL. Ulterior, prin votul liberal-democraților, comuniștilor și social democraților a fost aleasă conducerea raionului. PL și PD au atacat însă respectivele decizii în instanța de judecată, considerându-le nelegitime.
De menționat că trei dintre conducătorii raionului, prezenți la ședința de joi: președintele - liberal democratul Ion Ștefarță, vice-președinții - social-democratul Gheorghe Globu și comunistul Valerian Scutelnic, au declarat că până la existența unei hotărâri judecătorești, nu au temei de a participa la votare în calitate de consilieri.
Sergiu Muravschi, cel de-al treilea vice-președinte, care a acces în Consiliu pe lista PD, a absentat de la ședință, pe motiv de concediu medical.
Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 3701 | Adăugat:23.Sep.2011, 20:36 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont