03:19
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 19.3.2018
Principala » 2016 » Februarie » 4 » Controalele la agenţii economici vor fi suspendate pe trei luni
Controalele la agenţii economici vor fi suspendate pe trei luni

Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind instituirea unui moratoriu asupra controlului de stat pentru o perioadă de trei luni, menit să asigure un cadru favorabil dezvoltării mediului de afaceri, transmite IPN.

Documentul îşi propune să limiteze intervenţiile abuzive ale organelor de control faţă de persoanele fizice şi juridice care desfăşoară activitate de întreprinzător în Republica Moldova.

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, care a prezentat proiectul, a informat despre acțiunile întreprinse în vederea instituirii moratoriului. O parte a instituțiilor de stat au confirmat emiterea ordinelor referitoare la instituirea moratoriului. Printre acestea Ministerele Economiei, Finanțelor, Agriculturii și Industriei Alimentare, care au anunțat că instituțiile de control care se află în subordinea acestora nu vor  efectua controale, alte ministere urmează s-o facă. Proiectul de Lege a fost, de asemenea, făcut public și consultat cu părţile interesate, iar reprezentanții societății civile au remis un aviz în acest sens. Majoritatea propunerilor s-au regăsit în variata definitivată a proiectului de lege, aprobat de Guvern.

Cebotari a mai spus că a fost deschisă linia de telefon, la care agenții economici pot relata despre abuzurile din partea organelor de control. A fost selectat și instruit personalul responsabil de comunicare cu agenții economici, elaborate fișele de model de evidență și mecanismul de reacție la solicitările beneficiarilor. Telefonul 022 823-823 va funcţiona, cu începere de astăzi joi, 4 februarie, de luni până vinerii.

Premierul Pavel Filip a menţionat, în acest context, că Guvernul nu vine cu măsuri de moment și populiste, ci cu acțiuni pe termen lung.

„Situația controalelor nu este una simplă, care se referă la activitatea unui organ cu funcții de control, dar e este una de sistem. Guvernul a întreprins toate acțiunile ce intră în zona sa de responsabilitate. În aceste trei luni, cât va funcționa moratoriul, vom elabora un proiect de lege care va reglementa controalele, astfel ca ele să fie clare pentru toți, transparente şi cu reguli clare de joc”, a relevat prim-ministrul.


Sursa: ipn.md
Categorie: Economic | Vizualizări: 1031 | Adăugat:04.Feb.2016, 10:06 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont