21:22
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Joi, 19.4.2018
Principala » 2016 » Ianuarie » 14 » Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau... Cum va ajunge Plahatniuc premier, și de ce...?!
Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau... Cum va ajunge Plahatniuc premier, și de ce...?!

Cu toate că ieri președintele Nicolae Timofti a respins candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de premier, și  indiferent de antirating-ul de care se ,,bucură" acest politician în rîndul cetățenilor, majoritatea parlamentară va propune repetat același candidat.
,,Declarăm în unanimitate și fără echivoc că Vladimir Plahotniuc este propus pentru a fi desemnat în funcția de prim-ministru în strictă conformitate cu prevederile constituționale, inclusiv luînd act de hotărîrea Curții Constituționale nr. 32 din 29 decembrie 2015. Decizia a fost formalizată de majoritatea absolută a deputaților din Parlament, iar potrivit Înaltei Curți, nu există deci nici un motiv constituţional şi democratic pentru ca Preşedintele să nu desemneze în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru persoana care dispune de o majoritate parlamentară, fie ea adversa Preşedintelui." se arată întro declarație emisă de către cei 56 de deputați.

Lovitura pregătită pentru Timofti...
În cazul în care președintele țării refuză repetat candidatura înaintată la funcția de premier din partea majorității parlamentare, cel mai probabil, deputații v-or începe procedura de demitere a președintelui.
Potrivit art. 89 din Constituție: ,, Președintele R. Moldova poate fi demis de către parlament cu votul a două treimi (67) din numărul deputaților aleși. " 
Prin urmare interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova va fi asigurat de către Președintele Parlamentului, care este nimeni altul decît Andrian Candu, membru PD și finul de cununie a lui Vlad Plahotniuc. Ulterior acesta va avea dreptul de a decide asupra candidaturii la funcția de premier.

De ce anume Plahatniuc ?!
Atît sondajele cît și presa (cu excepția celei controlate de el) ne arată ce Vlad Plahotniuc este unul dintre cei mai detestați politicieni din R. Moldova. 
Presa a scris de nenumăreate ori despre acesta că este  un participant activ la schemele de spălare de bani din domeniul energetic, telecomunicații, metal ; și nu numai... În fine acesta controlează practic tot și toate în țara asta, chiar și instituțiile de drept. 
Apare întrebarea: ,, De ce este atît de importantă această funcție, dacă el poate să-și atingă scopurile controlînd totul din umbră? ".
În primul rînd acesta va depune tot efortul pentru redresare situației social-economice din țară, și în caz de reușită are toate șansele să-și redresese problema de imagine, atît proprie cît și a partidului, care în ultimul timp a fost destul de șifonată. 
Prin urmare reușitele guvernării garantează PDM-ului reușite la viitoarele alegeri și înscăunarea pentru o perioadă mai lungă în fruntea țării. 

Categorie: Politic | Vizualizări: 598 | Adăugat:14.Ian.2016, 11:08 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont