12:31
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 26.6.2017
Principala » 2015 » Ianuarie » 29 » Discuţii aprinse în Consiliului oraşenesc Orhei privind reparaţia străzii Meşterul Manole
Discuţii aprinse în Consiliului oraşenesc Orhei privind reparaţia străzii Meşterul Manole
Captare video TVElita

Replicile dure şi învinuirile au fost principalele chestiuni pe ordinea de zi a primei şedinţe din acest an a Consiliului oraşenesc Orhei. Mărul discordiei l-a constiutit alocarea banilor pentru reactualizarea planului urbanistic al oraşului. Discuţiile au devenit şi mai aprinse cînd consilierilor li s-a propus să voteze contractarea unui credit, în valoare de cinci milioane de lei pentru reparaţia capitală a străzii Meşterul Manole din cartierul Nistrean.

"Drumurile la sigur trebuiesc reparate, fară discuţii, însă banii sunt luaţi de la bancă, credite, care trebuie achitate de către locuitorii oraşului. Cineva are de cîştigat de pe urma cestei portiuni de drum, fie că locuieşte pe acea stradă, fie că o va folosi în campaniea electorală peste 3 sau 4 luni. De aceea aş dori ca să fie un plan în care s-ar indica de ce fel de drum anume avem nevoie, pentru că în oraş sunt şi alte drumuri care necesită reparate. Cu toate acestea am fost nevoiţi să votăm, dacă nu votam nu reparam această stradă," a declarat consilierul orăşenesc din partea PCRM, Oleg Vasilcan.

Vladimir Gorduza, consilier orăşenesc din partea PLDM a declarat că:
"este necesar de a aproba prioritatea străzilor, ca să nu apară întrebări de ce se repară anume acea stradă şi nu alta. Astfel Direcţia Comunal Locativă să aibă o listă titulară de reparaţie a străzilor, cu graficul aprobat de consiliul orăşenesc cu devizele de cheltuieli, evitînd proiectele tehnice care sunt foarte costisitoare. 1 km de proiect tehnic costă de la 50, 70 mii lei. Conform regulamentului pînă la data de 15 septembrie a fiecărui an, pe anul viitor, Direcţia Comunal Locativă trebuie să prezinte consiliului raional documentele necesare, care însă nu au fost prezentate nici pînă astăzi."

De cealaltă parte, edilul oraşului Orhei, Vitalie Colun, se apără. Potrivit lui, pentru contractarea celor cinci milioane de lei, consilierii au votat încă în primăvara anului trecut, banii urmînd să fie utilizaţi pentru reparaţia altor străzi.
Creditul nu a fost luat de la bancă, datorită faptului că au fost găsite alte surse de finanţare. Prin urmare, acesti bani vor fi cheltuiţi pentru renovarea străzii Meşterul Manole, care se află într-o stare jalnică a declarat primarul oraşului pentru postul TV Elita.


Sursa: tvelita.md
Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 898 | Adăugat:29.Ian.2015, 15:52 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont