12:28
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 26.6.2017
Principala » 2011 » Septembrie » 18 » Drumul Orhei-Rezina va fi complet reconstruit în 2012
Drumul Orhei-Rezina va fi complet reconstruit în 2012
Reconstrucţia completă a drumului Orhei-Rezina trebuie să fie finalizată în 2012, iar partea cea mai deteriorată cu lungimea de 13 km trebuie să fie reconstruită şi pusă în funcţiune pînă la sfîrşitul acestui an şi pînă la începutul sezonului rece. Potrivit serviciul de presă al Guvernului, instrucţiunile respective le-a dat prim-ministrul Vladimir Filat, care a fost pe traseul Orhei-Rezina, unde sînt în curs de desfăşurare lucrările de restabilire a şoselei, şi care a examinat secţiunea cea mai afectată de drum (13 km), unde în prezent se lucrează la nivelarea şi consolidarea straturilor inferioare. Valentin Brinişter – reprezentantul companiei "Ecodrumconstruct", care efectuează aceste reparaţii, a asigurat şeful Guvernului că segmentul de drum 13 km restabilit al şoselei Orhei-Rezina va fi dat în exploatare la sfîrsitul lunii noiembrie, iar unele din sectoarele acestuia – la sfîrşitul lunii septembrie.

Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, i-a relatat prim-ministrului despre mersul lucrărilor de reconstrucţie a drumului, mulţumindu-i lui Filat pentru participare la acest proiect, fapt ce a contribuit la găsirea soluţiilor pentru deblocarea lucrărilor pe acest traseu. Răspunzînd la întrebările jurnaliştilor, prim-ministrul a declarat că oprirea lucrărilor pe acest traseu s-a produs din cauza presiunilor inflaţioniste şi necesitatea de a ajusta preţurile, deoarece contractul pentru reabilitarea drumurilor a fost semnat în 2007. A mai avut loc, de asemenea, un conflict între agenţii economici implicaţi în construcţia drumului. Prim-ministrul a menţionat că Guvernul a decis să continue lucrările, alocînd în acest scop 100 de milioane de lei. Filat a cerut celor responsabili să desfăşoare lucrările de reparaţie fără grabă, acordînd atenţia cuvenită calităţii muncii.

Prim-ministrul a menţionat că acest traseu este de o importanţă majoră, fiind foarte încărcat, întrucît în această regiune funcţionează Fabrica de ciment din Rezina şi Uzina metalurgică din Rîbniţa. Potrivit acestuia, după finalizarea lucrărilor, conducerea va solicita efectuarea controlului strict al transportului de marfă pe acest traseu, pentru a preveni distrugerea lui. Filat a spus că el va prelua controlul personal asupra lucrărilor de reparaţie a acestui drum. La moment este asfaltată o porţiune de 14 km a traseului Orhei-Rezina.
Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 2148 | Adăugat:18.Sep.2011, 19:21 | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont