18:28
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Vineri, 20.4.2018
Principala » 2015 » Aprilie » 15 » Fermierii protestează, multe trasee naționale au fost blocate. (foto)
Fermierii protestează, multe trasee naționale au fost blocate. (foto)
Foto: Agora.md

Mai multe trasee naționale au fost astăzi blocate de fermieri, în semn de nemulțumire că revendicările lor nu au fost satisfăcute. Potrivit preşedintelui Uniunii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, Alexandru Slusari, acțiunea de protest va dura o oră.

Printre solicitările fermierilor se numără suplinirea fondului de subvenționare pentru anul curent pînă la 1,2 mlrd. lei, deblocarea procesului de creditare în agricultură şi micşorarea dobînzilor de creditare.
De asemenea, ei solicită alocarea sprijinului financiar tuturor producătorilor de fructe care au livrat mere întreprinderilor de procesare în toamna anului 2014; funcționarea creditului polonez; precum și demonopolizarea pieţei produselor petroliere.

„Din păcate, încercările noastre de a găsi soluții rezonabile la situația care s-a creat în agricultură au fost ignorate de către Guvern și Parlament, care continuă să compromită cursul European între agricultori. Am ajuns în situația cînd mai mulţi agricultorii nu pot să­și cultive terenurile din lipsă de mijloace. Prețurile la motorină, îngrășăminte, semințe, piese de schimb sunt exagerate, în schimb preţurile la producția agricolă stagnează”, se spune într-un comunicat al organizațiilor de fermieri.

Acțiunile de protest sunt organizate de Federația Națională a Fermierilor din R. Moldova, Asociația Republicană a Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Federația Națională a Agricultorilor „AGROinform”, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova­Fruct”.

În pozele de mai jos vedeți cum a fost blocat traseul Chișinău-Orhei.

 


Sursa: agora.md
Vizualizări: 834 | Adăugat:15.Apr.2015, 14:53 | Rating: 0.0/0

Citeşte şi:


Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont