17:32
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Vineri, 23.6.2017
Principala » 2011 » August » 13 » Fotoreportaj BBC: Copii abandonați în Moldova
Fotoreportaj BBC: Copii abandonați în Moldova
"Ideea de a-iți lăsa de bună voie copiii proprii este ceva greu de imaginat pentru majoritatea părinților. Cu toate acestea, în unele părţi ale lumii este o cale pe care multă lume este nevoită s-o accepte pentru a oferi o viață mai bună familiilor, dar și pentru a investi în viitorul copiilor lor”, scrie fotojurnalistul de la postul britanic BBC, Phil Coomes, în recentul său articol despre Republica Moldova.

Potrivit acestuia, Moldova este o ţară din care, în ultimii ani, au plecat mai mult de un milion de oameni în căutarea locurilor de muncă. Cifrele Biroului Migrație și Azil al Republicii Moldova sugerează că remitențele au atins punctul culminant în 2008 ridicându-se la mai mult de 1,5 miliarde de dolari, fapt care consolidează economia țării.

"În pofida tuturor greutăților cu care se confruntă, moldovenii sunt foarte ospitalieri. Cu ușurință acceptă prezența unui fotograf şi, adesea, singuri își aleg un loc pentru a poza în fața camerei", scrie Phil Coomes.

Jurnalistul mai scrie că a ales să vină în Republica Moldova, deoarece este una dintre cele mai sărace țări din Europa. Acesta a rămas nedumerit de nivelul șocant de emigrație și că mulți părinți fug din țară ilegal și fără vize pentru a asigura copiilor săi un viitor cât de cât bun.

"Situaţia din Republica Moldova mă face să mă întreb despre diferenţele reale între o lume dezvoltată şi subdezvoltată. Moldova este situată la numai două ore de zbor cu avionul din inima Europei şi totuşi se pare că este aruncată cu mulți ani înapoi," conchide Phil Coomes.
Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 2114 | Adăugat:13.Aug.2011, 17:11 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont