07:58
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Marţi, 22.5.2018
Principala » 2016 » Ianuarie » 21 » Guvernul "Filip" a depus jurămîntul. Vezi mesajul președintelui...
Guvernul "Filip" a depus jurămîntul. Vezi mesajul președintelui...

După ce ieri, Parlamentul a votat în grabă investirea noului guvern în frunte cu democratul Pavel Filip, fără ca acestă să-și prezinte programul de guvernare, practic la fel în grabă și în mod secret membrii noului Guvern au depus jurămîntul în fața președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. 

Procedura de depunere a jurămîntului a avut loc departe de ochii presei, la reședința de stat a președintelui.
Vedeți mai jos mesajul președintelui din momentul învestirii Guvernului:

„Aș vrea să încep prin a transmite tuturor cetățenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violențelor, care nu vor folosi nimănui. Este important să rămânem în spațiul legal, indiferent de pozițiile politice pe care le avem. 
Domnule prim-ministru,
Doamnelor și domnilor miniștri,
Îmi exprim speranța că acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică și condiții de interimat al executivului, va ști să administreze cu competență și pricepere situația dificilă în care se găsește la ora actuală Republica Moldova.
Este vorba, în primul rând, de stabilizarea situației economice și financiare, care să permită efectuarea plăților sociale în regim normal. În acest sens se impune reluarea neîntârziată a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu instituțiile financiare internaționale.
De modul în care se va acționa în perioada imediat următoare va depinde credibilitatea pe plan intern și internațional al acestui cabinet de miniștri. Susținerea populară este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale.
Îmi doresc să existe o bună colaborare între Guvern și Parlament, în vederea promovării reformelor europene. Vă puteți baza, din acest punct de vedere, pe sprijinul șefului statului.
Vă urez mult succes. Doamne, ajută.”

Categorie: Politic | Vizualizări: 589 | Adăugat:21.Ian.2016, 10:22 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont