18:26
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Vineri, 20.4.2018
Principala » 2012 » Martie » 28 » Hai Moldova. Pe 12 mai, toata lumea iese la curatenie.
Hai Moldova. Pe 12 mai, toata lumea iese la curatenie.
Pe 12 mai, toată lumea este aşteptată să iasă la Curăţeniei . Apelul a fost lansat oficial marţi, 27 martie, de către membrii echipei „Hai, Moldova!", dar şi de reprezentanţi ai Ambasadei Americii, Ministerului Mediului, Mişcării Ecologiste și ONG-urilor care s-au alăturat acţiunii.
Coordonatorul proectului, Daniela Cibotari, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că „Scopul proiectului este să eliberăm spaţiul public de gunoi printr-un efort comun cu întreaga comunitate, iar pe termenul lung – să educăm oamenii să trăiască în armonie cu natura şi să cultivăm un spirit ecologic în rîndul cetăţenilor Republicii Moldova”,
Radu Bajureanu, viceministrul Mediului, i-a îndemnat pe toţi locuitorii Republicii Moldova să pună mâna pe greble și mături şi a promis că va mobiliza toţi angajaţii instituţiei. „Noi nu vom aştepta ziua de 12 mai ca să intervenim. Vom face curăţenie şi până atunci", a dat asigurări funcţionarul.
Mişcarea socială „Hai, Moldova!” a primit o scrisoare din partea preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care le-a mulţumit organizatorilor pentru evenimentul preconizat în data de 12 mai.
Anul trecut Ziua Naţională a Curăţeniei s-a desfăşurat la data de 16 aprilie, la care au participat circa 100.000 de persoane și au adunat 7.000 de tone de gunoi.

Fii coordonator regional
Echipa „Hai, Moldova!" caută coordonatori regionali. „Dacă ai observat că e murdar la tine în localitate, oamenii sunt indiferenți și își lasă gunoiul în parc sau îl duc în pădure, ia atitudine și înscrie-te în echipa noastră", este îndemnul iniţiatorilor proiectului. Doritorii se pot înscrie pe site-ul hai.md.
Această acţiune este susţinută de 100 de ţări. Anul trecut, mișcarea a scos la măturat circa 100.000 de voluntari, care au adunat 7.000 de tone de gunoi.


Video
Video
Categorie: Social | Vizualizări: 1580 | Adăugat:28.Mar.2012, 12:40 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont