21:24
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Joi, 19.4.2018
Principala » 2015 » Septembrie » 11 » Ilan Shor promite ca Orheiul va fi iluminat în întregime pîna la sfîrșitul lunii octombrie.
Ilan Shor promite ca Orheiul va fi iluminat în întregime pîna la sfîrșitul lunii octombrie.
Foto: orhei.md

Proiectul de iluminare stradală a orașului, anunțat de către primarul Ilan Șor, este în plină desfășurare, astfel până la sfârșitul lunii octombrie a.c. Orheiul va fi iluminat în proporție de 100%.

De o lună, 7 echipe de specialiști lucrează concomitent în diferite zone ale orașului. Până în prezent au fost schimbate peste 67 000 de metri de linii electrice vechi, acestea fiind înlocuite cu cablu torsadat.  Utilizarea de fire izolate autoportante va elimina riscul scurtcircuitelor, care apăreau în mod constant în oraș, mai ales pe vreme rea. Din cauza acestor probleme, locuitorii orașului deseori rămâneau fără lumină pe străzi. Acum, această problemă de bază a fost rezolvată.

În acelaș timp, s-a reușit schimbarea a 91 de corpuri de iluminat de tip vechi pe unele noi, de ultimă generație. Becurile noi, de tip LED, au o capacitate mai mare de iluminare, la un consum mult mai mic de energie, față de becurile cu vapori de sodiu. Mai mult, becurile LED sunt mai fiabile, mai rezistente la vibrație dar și la temperaturi scăzute. Până acum, astfel de becuri au fost instalate pe străzile V. Lupu, C. Negruzzi si S. Lazo. În total vor fi schimbate 800 de corpuri de iluminat.

La moment, în Orhei există 2837 de piloni pentru iluminare stradală. Din acestea, doar 1600 sunt funcționale. În cadrul proiectului început, vor fi instalate 270 de piloni noi și trase 20760 de metri de linii electrice în acele zone ale orașului unde lipsea iluminarea stradală. Este vorba despre aproape 30 de străzi din Orhei.

Compania care realizează lucrările de modernizare a sistemului de iluminare stradală, oferă o garanție de 5 ani pentru utilajul instalat și lucrările efectuate.  

Primarul Ilan Șor a anunțat că până la sfârșitul lunii octombrie, întreg sistemul de iluminare stradală din oraș va fi reparat, reînnoit și modernizat. Astfel, de Hramul său, pe 8 noiembrie, Orheiul va fi iluminat în proporție de 100%.

Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 1009 | Adăugat:11.Sep.2015, 16:34 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont