07:21
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 23.4.2018
Principala » 2015 » Decembrie » 2 » Ion Diacov: Procurori implicaţi în scheme criminale
Ion Diacov: Procurori implicaţi în scheme criminale
Sursa foto: tv7.md

În instituţiile procuraturii se produc lucruri destul de grave, iar Procuratura Generală se face că plouă. La această concluzie au ajuns mai mulţi invitaţi ai emisiunii ”Politica” de la postul de televiziune TV7, după ce procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov a dezvăluit mai multe scheme de corupţie în rândul procurorilor.


Invitat în cadrul emisiunii, procurorul Capitalei, Ion Diacov a dezvăluit mai multe cazuri în care criminali destul de periculoşi au fost eliberaţi de sub strajă de către procurori. Totodată, acesta a mai spus şi despre acoperirea de către unii funcţionari de stat a traficanţilor de droguri. ”În nenumărate rânduri am ieşit în presă şi am declarat despre acte de corupţie din partea unor colegi. Am vorbit şi despre traficanţii de droguri care au acoperire în Moldova şi care achită milioane de euro unor funcţionari de la noi. Despre acest lucru, dar şi despre multe altele am scris Procuraturii Generale, dar şi şefului statului, pentru că aceste lucruri atentează la statalitatea Republicii Moldova. Nimeni nu a venit cu o reacţie. Nimeni nu m-a chemat să mă întrebe despre tot ce am scris eu în rapoarte de zeci de pagini”, declară procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov.

În acelaşi timp, alţi invitaţi au căzut de acord că noua Lege a Procuraturii nu are menirea de a schimba lucrurile, dar din contra, de a le deteriora şi mai grav. ”Legea Procuraturii care se vrea a fi aplicată are din păcate lacune. Noi când am dorit să venim cu unele îmbunătăţiri, am fost refuzaţi. De aici se creează impresia că documentul este pentru cineva anume, ca să-şi rezolve interesele personale şi nicidecum pe cele ale cetăţeanului. Procurorul General va face cum doreşte acum, este ca şi cum un stat în stat. Va dori, va porni anchetă pe cineva, va dori, va contesta o altă decizie. Acum, procurorul are mînele dezlegate să facă cum vrea”, afirmă avocatul Pavel Midrigan.

În opinia directorului Centrului de Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ion Dron, noua lege nu garantează independenţa procurorului. ”Din 2010, lucrurile au scăpat grav de sub control în instituţiile procuraturii. Situaţia este foarte gravă. Pe plan profesionist, angajaţii buni au plecat şi au rămas doar cei care execută planuri şi scheme criminale. Iar Legea Procuraturii, care era aşteptată de toţi, nu vine cu mari schimbări şi din păcate nu va duce la independenţa procurorului, ba din potrivă. Nu este stipulat în document cum va fi asigurată această independenţă”.

Recent, procurorul Ion Diacov a anunţat că pleacă de la conducerea Procuraturii municipiului Chişinău. Mandatul acestuia expiră pe 2 decembrie curent, iar Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat „încetarea de drept a mandatului constituţional al procurorului Diacov”. 


Sursa: tv7.md
Vizualizări: 539 | Adăugat:02.Dec.2015, 10:51 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont