07:55
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Marţi, 22.5.2018
Principala » 2016 » Ianuarie » 15 » Ion Paduraru, noul candidat la functia de prim-ministru
Ion Paduraru, noul candidat la functia de prim-ministru

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat ieri, 14 ianuarie a.c., un decret prin care la desemnat pe Ion Păduraru în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru.
Potrivit Decretului prezidenţial, acesta este autorizat să întocmească programul de activitate şi lista Guvernului şi să le prezinte Parlamentului spre examinare în termen de 15 zile.

Întrunește acesta criteriile de integritate?

Numele lui Ion Păduraru figurează în autodenunțul lui Ilan Shor ca intermediar în afacerile ilegale ale lui Vlad Filat. 
Potrivit mărturiilor lui Ilan Shor, întreprinderea Dufremol ,,a devenit ținta controalelor inopinate și repetate din partea instituțiilor abilitate (Serviciul Vamal, FISC, MAI). Cei care verificau făceau trimitere la indicații de sus, dînd de ințeles că acestea vin din partea primului ministru Filat. Analiza celor întamplate a arătat că premierul Filat a început să ne atace la comanda LeBridge, iar interpusul LeBridge la Vlad Filat era Ion Paduraru (in prezent consilierul presedintelui RM). După cîteva aluzii din mai multe parți, precum ca problema se rezolvă doar cu implicarea lui Vladimir Filat, am hotărît să-l sun și să-i solicit o întalnire, pentru a discuta despre problemele iscate."

Cine este Ion Păduraru ?

Ion Păduraru este născut la 18 ianuarie 1961 în satul Țîpleteşti, raionul Sîngerei, Republica Moldova. Este de profesie jurist. În perioada 1998-1999 a deţinut funcţia de ministru al Justiţiei, în cabinetele Ion Ciubuc 2 şi Ion Sturza. Anterior a activat în calitate de procuror, judecător, şef a Secţiei juridice a Cancelariei de stat, vice-ministru al Justiţiei. În perioada 1996-2012 a fost, cu intermitenţe, avocat şi decan al Baroului Chişinău. Din luna aprilie 2012 şi până în prezent a funcţionat în calitate de Secretar General al Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova. Este căsătorit şi are 2 copii

Categorie: Politic | Vizualizări: 659 | Adăugat:15.Ian.2016, 10:22 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont