12:24
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 26.6.2017
Principala » 2015 » Februarie » 26 » Iurie Leancă a plecat din PLDM, va lansa un nou proiect politic
Iurie Leancă a plecat din PLDM, va lansa un nou proiect politic

Iurie Leancă a anunţat astăzi, 26 februarie, într-o conferinţă de presă, că părăseşte PLDM şi fracţiunea parlamentară a liberal-democraţilor. În următoarele zile, acesta va lansa un nou proiect politic pro-european, „fără Voronin şi fără comunişti”. Iurie Leancă a spus că viziunile sale nu mai coincid cu acţiunile din ultima perioadă ale Partidului Liberal Democrat, despre care a spus că „este captiv al poftelor lui Voronin şi ale PCRM”, transmite IPN.

Iurie Leancă a spus că o opţiune era să rămână în partid şi să-l reformeze din interior, dar nu are susţinerea deplină. Pentru că nu are suficienţi bani nici pentru crearea unui nou partid, va lansa un proiect politic care va fi finanţat prin contribuţia cetăţenilor. „Câţi bani vom avea, atâţia vom cheltui. Personal nu am bani”, a specificat politicianul. Leancă a anunţat că în perioada următoare va spune cu cine porneşte la drum, de către cine este susţinut şi care vor fi activităţile.

Referindu-se la evenimentele politice de săptămâna trecută, când a fost învestit Guvernul Gaburici, Iurie Leancă a spus că a asistat la „oficializarea unui parteneriat PLDM, PDM şi PCRM”, care au făcut o înţelegere premeditată cu mult timp înainte. PLDM şi PDM nu au dorit în nicio condiţie să coalizeze cu PL, de aceea au tărăgănat acest proces, invocând diferite pretexte.

Iurie Leancă a vorbit şi despre relaţia cu Vlad Filat, menţionând că aceasta a început să se deterioreze de când a fost numit prim-ministru. Modul în care au început să activeze instituţiile statului l-ar fi deranjat pe Vlad Filat.

Leancă a mai spus că va monitoriza activitatea Guvernului. „Îl voi atenţiona pe Chiril Gaburici de riscurile pe care şi le asumă. Dacă cineva îşi imaginează că a pus mâna pe Guvern şi face ce vrea, va trebui să-şi reducă din interese”, a declarat Leancă.

PLDM a înaintat un alt candidat la funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Leancă nu a întrunit numărul necesar de voturi în Parlament. Pentru învestirea noului guvern în frunte cu omul de afaceri Chiril Gaburici au votat deputaţii din PLDM, PDM şi PCRM.

Categorie: Politic | Vizualizări: 544 | Adăugat:26.Feb.2015, 20:30 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont