03:24
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 19.3.2018
Principala » 2011 » Octombrie » 17 » Lovituri grele pentru bugetul orasului Orhei
Lovituri grele pentru bugetul orasului Orhei
La data de 14 octombrie, primarul de Orhei, Vitalie Colun, a anunţat în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului orăşenesc Orhei, că instanţa de judecată a declarat nevalabil un contract de vînzare a unui lot de pămînt de pe lîngă stadionul orăsenesc, către întreprinderea cu capital străin „Plusdiscont”.
Judecata a stabilit că terenul aparţine Consiliului raional şi că oraşul nu avea dreptul să vîndă acest lot de pămînt.
În consecinţă, invesitorii germani  care intenţionau să construiască un supermarket lîngă stadion au cerut ca cei peste 1,7 milioane de lei pe care i-au plătit pentru teren să le fie întorşi. În plus, să le fie achitate şi cîteva sute de mii de lei ca prejudiciu şi cheltuieli de judecată.
Cu toate că primaria le-a propus un alt lot de pămînt, pentru ameliorarea acestui conflict, investitorii au declarat că  nu vor să mai  aibă nici-o  afacere  în Republica Moldova.
Unii consilieri au propus ca materialele acestui caz să fie transmise organelor de drept, pentru ca cei responsabili de încheierea tranzacţiei nelegale, să fie traşi la raspundere şi să acopere prejudiciul cauzat bugetului...
Consiliul urmează să se pronunţe pe marginea acestui caz saptămîna aceasta după ce se vor întruni la o nouă şedinţă extraordinară.
În contextul situaţiei nefavorabile a bugetului orăşenesc, primarul oraşului a mai precizat că Regia Apă Canal Orhei nu a reuşit să ramburseze suma de  69 mii dolari SUA (cca 900 mii MDL) pentru creditul contractat de la Banca Mondială, în scopul reabilitării si reparării sistemelor de apeduct si canalizare.
Procesul de rambursare a creditului, decurge foarte lent din cauza deficienţelor financiare ale intreprinderii municipale "Apă Canal Orhei" care nu a reusit sa rezolve pe cale amiabila un litigiu ajuns in judecată din cauza refuzului de achitare a unor servicii de către intreprinderea "SA Orhei-Vit".
De precizat că la data de  1  octombrie  deficitul  bugerat avea acoperire financiară sub 50 %.

Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 3073 | Adăugat:17.Oct.2011, 17:19 | Rating: 3.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont