00:29
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Sâmbătă, 24.6.2017
Principala » 2011 » August » 17 » Medicii de la sate sunt deceptionati
Medicii de la sate sunt deceptionati
Dezamăgire mare în rândul medicilor şi asistenţilor medicali din localitățile rurale. Aceştia şi-au ridicat salariile pentru luna iulie şi au constatat că lefurile lor n-au fost majorate, aşa cum a promis Guvernul.
Ministerul Sănătăţii spune că angajamentul de a plăti doctorilor 10.000 de lei lunar va fi respectat, iar majorările vor fi calculate începând cu 1 iulie. Reprezentanţii ministerului nu ştiu însă exact când va fi aprobată decizia de majorare a salariilor, potrivit publika.md.
Atât medicii cât şi asistenţii medicali au aşteptat cu nerăbdare ziua salariului, sperând la o majorare.
„Ne-am dezamăgit desigur. Aşteptam şi noi o leafă cât de cât, vine 1 septembrie, avem copii de şcoală, dar am rămas unde eram”, a menționat Taisia Vasiliţă, medic.
Mediciilor le vine greu să creadă că vor primi cândva 10 mii de lei lunar. „Ne-am bucurat cu toţi împreună, de-ar fi aşa, dar nu cred. 10 mii, parcă nu-mi vine a crede. Până în 2014 poate şi să fie”, este de părere Maria Buşmachiu, și ea, medic.
Doctorii totuşi le găsesc şi scuze guvernanţilor pentru că nu s-au ţinut de cuvânt. „Aşteptăm o stabilitate politică, după stabilitate politică se stabilesc şi salariile şi toate celelalte întrebări", a declarat Boris Buciuceanu, medic.
Ministrul Sănătăţii spune că îşi va respecta angajamentul, doar că nu ştie exact când va fi aprobată decizia de majorare a salariilor.
„Datorită faptului că a fost o perioadă estivală s-a reţinut puţin, dar în timpul cel mai apropiat va fi trecută prin guvern, iar recalcularea majorării salariului se va efectua retrospectiv începând cu 1 iulie aşa cum s-a promis”, a punctat Andrei Usatâi.
Încâ în luna mai Ministrul Sănătăţii a promis medicilor de la sate salarii de 10.000 de lei pe lună, iar felcerilor şi asistenţilor medicali un adaos eşalonat la salariu care, până în anul 2014, le va asigura o leafă de 6.500 de lei.
Categorie: Social | Vizualizări: 1016 | Adăugat:17.Aug.2011, 09:19 | Rating: 5.0/1

Citeşte şi:


Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont