21:21
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Joi, 19.4.2018
Principala » 2015 » Februarie » 25 » Nivelul de îmbolnăviri prin gripă a atins pragul epidemic
Nivelul de îmbolnăviri prin gripă a atins pragul epidemic
Foto: ziuanews.ro

Nivelul de îmbolnăviri prin gripă, a atins pragul epidemic. Ministerul sănătății apreciază cel puţin următoarele 3 săptămîni ca perioadă epidemică, cu riscul depăşirii pragului epidemic.
Nivelul de îmbolnăviri prin gripă şi infecţii respiratorii acute a atins pragul epidemic, iar această situaţie se va menţine pe parcursul a cel puţin 3 săptămâni, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Majoritatea cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii acute înregistrate sunt cazuri izolate, dar sunt şi 6 focare de infecţii acute ale căilor respiratorii. Este vorba despre Liceul Teoretic nr.1 din oraşul Briceni, unde au fost fixate 89 de cazuri, grădiniţa şi gimnaziu din satul Cairaclia, raionul Taraclia, unde au fost înregistrate 30 şi, respectiv, 22 de cazuri. Iar în oraşul Ceadîr- Lunga s-au înregistrat 3 focare în rândul copiilor şi personalului din 3 grădiniţe.

La data de 24 februarie, numărul cumulativ de cazuri de gripă a constituit 316, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare – peste 120 de mii de cazuri, iar infecţii respiratorii acute severe – peste 34 de mii de cazuri. Din numărul total de bolnavi de gripă, 36,4% sunt copii până la 15 ani.

Se precizează că cele 6 cazuri de deces înregistrate până în prezent au survenit ca urmare a adresării tardive la medic, dar şi din cauza complicaţiilor în asociere cu alte afecţiuni cronice. Persoanele erau nevaccinate.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Ministerului Sănătăţii a decis ca instituţiile medico-sanitare să asigure, în cazul agravării situaţiei epidemiologice, reprofilarea unor instituţii şi crearea condiţiilor pentru spitalizarea bolnavilor. De asemenea, urmează a fi intensificate măsurile de control şi intervenţie pentru perioada epidemică. Centrul Naţional de Sănătate Publică şi centrele teritoriale de sănătate publică urmează să asigure monitorizarea circulaţiei virusurilor în punctele santinelă prin investigarea de laborator şi confirmarea tulpinilor în laboratorul internaţional de referinţă, dar şi informarea permanentă a populaţiei despre măsurile de profilaxie a gripei şi infecţiilor.


Sursa: ipn.md
Categorie: Social | Vizualizări: 865 | Adăugat:25.Feb.2015, 14:35 | Rating: 0.0/0

Citeşte şi:


Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont