03:18
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 19.3.2018
Principala » 2015 » Noiembrie » 27 » Opinii: Furnizorul de gaze trebuie să revadă tarifele pentru consumatori
Opinii: Furnizorul de gaze trebuie să revadă tarifele pentru consumatori

Moldovagaz va trebuie să revadă tarifele pentru consumatorii de gaze naturale,  dacă instanţele de judecată vor menţine acuzaţiile aduse de către procurori că pe seama consumatorilor casnici au fost puse cheltuielile pentru gazele livrate unor firme. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Sergiu Ostaf, directorul executiv al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, CReDO, susţine că furnizorul trebuie să găsească o modalitate ca să restituie banii furaţi de la consumatorii casnici. „Am văzut numai într-un singur epizod suma de 50 de milioane de lei. Sumele incluse nejustificat în tarifele consumatorilor sunt enorme. Furnizorul de gaze trebuie să găsească o modalitate de a restitui oamenilor aceşti bani”, a spus Ostaf.

Analistul politic, Victor Gurău , consideră că banii incluşi nejustificat în tarifele pentru consumatorii casnici s-au reflectat şi asupra tarifelor la alte resurse energetice. „Tarifele la energia termică, dar într-o oarecare măsură şi la energia electrică depind de tarifele la gazele naturale. Cred că ar trebuie să se ia în calcul şi aceste tarife, pentru ca oamenilor să le fie restituiţi banii”, a spus Gurău.

Roman Chircă, directorul Institutului economiei de piaţă, de asemenea, susţine că furnizorul de gaze trebuie obligat să restituie banii furaţi de la consumatorii casnici de gaze naturale. „Moldovagaz a finanţat partide politice, aici au fost mai multe scheme de corupţie şi delapidări, iar consecinţele le-au suportat oamenii”, a spus Chircă.

Menționăm că procurorii au descins miercuri la sediile Moldovagaz, Chişinău-gaz, dar şi la domiciliile directorilor acestor întreprinderi. Potrivit procurorilor, conducerea companiilor Moldovagaz şi Chişinău-gaz ar fi creat o schemă frauduloasă, prin intermediul căreia erau spălate milioane de lei, iar pierderile erau suportate de consumatori.


Sursa: ipn.md
Categorie: Economic | Vizualizări: 384 | Adăugat:27.Noi.2015, 11:08 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont