03:22
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 19.3.2018
Principala » 2015 » Aprilie » 18 » Orheiul bătut de vînt. Pagube estimate la peste 120 mii lei. (Foto)
Orheiul bătut de vînt. Pagube estimate la peste 120 mii lei. (Foto)
Foto: dse.md

Potrivit ultimelor informații operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în urma vîntului puternic din seara zilei de ieri, 17 aprilie, înregistrat în orașul Orhei au fost consemnate mai multe pagube.

Acoperișuri deteriorate parțial și cherestea smulse de pe mai multe blocurile locative, Acoperișul tipografiei precum si cel al Liceului Teoretic „Alecu Russo” și Școala de Arte din oraș au fost deteriorate parțial. Mai mult, vîntul a doborît copaci pe străzile Frunză și Salciilor, pe strada Mihai Eminescu numărul 11, un copac a căzut peste un automobil de model TOYOTA, deteriorîndu-l parțial. În urma vîntului nici o persoană nu a avut de suferit. Odată anunțate aceste pagube, în această dimineață, 18 aprilie, a fost convocată Comisia locală pentru situații excepționale, unde s-au discutat acțiunile ce urmează a fi întreprinse, referitor la înlăturarea consecințelor vîntului și estimarea pagubelor. Astfel, în teren au acționat timp de cîteva ore, angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Serviciul comunal-locativ, Rețelele electrice, dar și reprezentanți ai Administrației publice locale. Salvatorii în comun cu muncitorii Serviciului comunal-locativ au lucrat la înlăturarea consecințelor, folosind tehnica de intervenție, avînd drept scop evitarea altor cazuri care ar pune în pericol viața oamenilor. Urmează a avea loc a doua ședință a Comisiei locale pentru situații excepționale, unde se vor discuta acțiunile întreprinse și cele care urmează.

La a doua ședință a Comisiei locale pentru situații excepționale s-au anunțat informațiile referitor la numărul total de blocuri cu acoperișuri deteriorate în urma vîntului de ieri. Astfel, au fost smulse 57 foi de ardezie, 15 metri cubi cherestea și 34 metri pătrați de tablă metalică de pe suprafața a 16 blocuri de locuit, de pe două blocuri administrative și două instituții de învățămînt, toate din orașul Orhei. Suma pagubelor, stabilită în urma comisiei este de aproximativ 120 mii 950 lei.

 

Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 1262 | Adăugat:18.Apr.2015, 13:36 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont