19:12
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Duminică, 25.6.2017
Principala » 2011 » August » 21 » Pentru fiecare zi lucrata se scad 2 zile din detentie
Pentru fiecare zi lucrata se scad 2 zile din detentie
Lucreaza in praf la 80 de metri sub pamant, in schimb isi recastiga libertatea. Vorbim despre detinutii penitenciarului din Branesti, care lucreaza in cariera de piatra. Pentru o zi de munca, detinutilor li se reduc 2 zile din pedeapsa. Plus la toate, ei castiga si un salariu de cel putin 2 mii de lei pe luna.
In satul Branesti, Orhei sunt mai multe mine, insa, in doar una dintre ele muncesc detinuti. Pentru a ajunge in interior, trebuie sa parcurgi o distanta de aproximativ 6 kilometri pe intuneric. Undeva in capat se vad lumini, semn ca acolo detinutii muncesc de cu zor.

La fiecare loc de extragere a pietrei lucreaza, in medie, cate 6 detinuti. In total, in mina muncesc 65 de barbati. In timpul muncii acestia abia de se vad din colb, iar temperatura constanta este de aproximativ 12 grade Celsius.
Chiar si asa, unii detinuti se mai ascund, incercand sa evadeze si pot sta asa zile in sir. Acestia, insa, uita de evadare dupa ce in mina se aduce carne sau ceapa prajita.  Mirosul acestor alimente ii scoate din ascunzisuri. O alta masura de securitate este si verificarea camioanelor care intra si ies din mina.
Nu am reusit sa aflam si parerea detinutilor despre conditiile din mina. Acestia au refuzat in ultimul moment sa vorbeasca.
Neoficial, insa, detinutii au refuzat sa vorbeasca fara permisiunea unui alt detinut cu autoritate. Potrivit celor de la penitenciar, detinutii lucreaza in medie cate 5 ore pe zi, in afara de duminica. Pentru aceasta ei beneficiaza de un salariu de cel putin 2 mii de lei. Cel mai mare beneficiu, este ca pentru o zi lucrata in mina, li se scade 2 zile din termenul de detentie.


Sursa: protv.md
Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 1761 | Adăugat:21.Aug.2011, 11:35 | Rating: 5.0/1

Citeşte şi:


Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont