12:29
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 26.6.2017
Principala » 2011 » August » 20 » Pregatirile pe ultima suta de metri
Pregatirile pe ultima suta de metri
Pregătirile pentru sâmbătă, 27 august, când Republica Moldova va sărbători cei 20 de ani de independență sunt în toi. Autoritățile pregătesc un program de zile mari pentru ca toți cetățenii, de la mic la mare, să se simtă bine. Pe lângă parada militară, în program mai sunt incluse concerte, dansuri, recitaluri ale interpreților autohtoni, expoziții, focuri de artificii și alte evenimente de anvergură.
Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizată o paradă militară, cu implicarea tehnicii blindate şi de luptă. Începând cu ora 10:00, la defilare vor participa unităţilor militare ale Armatei Naţionale, subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne şi ale Serviciului Grăniceri, cu tehnica şi armamentul din dotare. În acest  sens, din bugetul de stat au fost alocate circa 9 milioane lei.
Sute de dansatori, colective folclorice, trupe de balet, artiști îmbrăcați în haine populare, orchestre, meșteri populari vor încânta ochiul și auzul petrecăreților. În Capitală vor fi organizate expoziții, târguri și degustații de vinuri și mâncare tradițională moldoveanească. Vor fi încinse hore și sârbe pe muzica cântăreților autohtoni de muzică populară.
Dintre artiștii de muzică ușoară, vor evolua Anișoara Puică, Vitalie Dani, Gheorghe Țopa, Olga Ciolacu, Nelly Ciobanu, Silvia Grigore, Ana Barbu, Cristi Aldea-Teodorovici și alții. Pe scenă vor mai urca trupele „Akord” și „Catharsis”.
La ora 22:00 va avea loc un spectaculos foc de artificii, iar către ora 22:40, cu un recital de excepție,vor ieși băieții de la „Zdob și Zdub”...

Declaraţia de Independenţă a fost aprobată de Parlament la 27 august 1991, care a proclamat Republica Moldova drept stat suveran şi independent. Tot în 1991, în decursul destrămării Uniunii Sovietice, țara noastră a devenit și stat-membru al ONU.
Categorie: Social | Vizualizări: 1341 | Adăugat:20.Aug.2011, 21:36 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont