21:25
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Joi, 19.4.2018
Principala » 2012 » Februarie » 21 » Programul pilot pentru finantare nerambursabilă „PARE 1+1”
Programul pilot pentru finantare nerambursabilă „PARE 1+1”
Programul este destinat lucrătorilor migraţi şi/sau rudelor de gradul întâi ai acestora care doresc să investească în lansarea sau/şi dezvoltarea unei afaceri proprii.
Grup Ţintă:
Lucrători migraţi sau rude de gradul întâi, care dispun de o întreprindere în faza de lansare ori dezvoltare, cu un capital social integral privat, înregistrate în una din următoarele forme organizatorico-juridice:
- Întreprindere individuală/Întreprinzător individual;
- Societate cu răspundere limitată;
- Gospodărie Ţărănească (de fermier);
- Cooperativa de producere;
- Cooperativa de întreprinzător.

Programul-pilot „PARE 1+1” îşi propune atingerea unui obiectiv social extrem de valoros şi anume informarea şi instruirea lucrătorilor migranţi în domeniul antreprenorial, contribuind la reintegrarea în societate a cetăţenilor moldoveni care au fost nevoiţi să plece la muncă în străinătate.
Programul este desfăşurat în baza regulii „1+1”, care prevede că fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu din cadrul "PARE". Suma maximă a finanţării acordate constituie  200 mii lei.
De menţionat că, pe parcursul anului 2011, 73 de beneficiari au încheiat Contracte de finanţare nerambursabilă care vizează investiţii în valoare cumulativă de peste 35 mil. lei în diverse domenii ale economiei naţionale: industrie, agricultură, construcţii.
 În rezultatul medietizării mediului de afaceri  , din raionul Orhei  au participat la instruire 16 persoane şi  au încheiat Contracte  de finanţare 10  beneficiari  ,în valoare de 1923,7 mii lei.
Începând cu 15 februarie curent, lucrătorii migranţi şi rudele de gradul întîi ai acestora care s-au înregistrat la Programul-pilot „PARE 1+1” sau care intenţionează să se înscrie pot depune dosarul la sediul ODIMM (Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii).
Perioada de depunere a dosarelor este 15 februarie – 15 martie 2012.
Pentru detalii puteţi consulta pagina http://odimm.md/ro/pare/default.htm, iar pentru informaţii adiţionale la numerele de telefon (022) 22 57 99, (022) 22 54 58 sau (022) 22 50 79.
Categorie: Social | Vizualizări: 1860 | Adăugat:21.Feb.2012, 18:20 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont