00:23
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Miercuri, 28.6.2017
Principala » 2012 » Aprilie » 5 » Satele din raionul Orhei se pot alatura competitiei pentru incalzirea instituriilor publice cu biomasa.
Satele din raionul Orhei se pot alatura competitiei pentru incalzirea instituriilor publice cu biomasa.
Începînd cu săptămîna aceasta, autorităţile publice locale din raioanele Şoldăneşti, Rezina, Orhei şi Ungheni pot depune scrisori de intenţie pentru instalarea sistemelor termice pe bază de biomasă în şcoli, grădiniţe, centre comunitare şi alte instituţii publice.
La prima etapă de selecţie satele participante urmează să demonstreze existenţa sursei sigure de aprovizionare cu combustibil din biomasă şi a resurselor financiare pentru achiziţia combustibilului, existenţa clădirilor publice adecvate pentru a fi racordate la noul sistem termic, existenţa depozitelor pentru stocarea combustibilului din biomasă şi angajamentul şi motivarea comunităţii de a accesa surse alternative de energie termică.
Din mai 2011 şi pînă în martie 2012, Proiectul Energie şi Biomasă a cuprins 12 raioane din care au fost selectate 58 de sate pentru a-şi conecta instituţiile publice la sisteme termice pe bază de biomasă. În total, 41 de şcoli, 25 de grădiniţe, 3 centre comunitare, 2 primării şi 1 cămin se vor încălzi în următorul sezon de încălzire cu energie din biomasă. Cea mai mare parte a cheltuielilor instalării sistemelor termice alternative este acoperită de Proiectul Energie şi Biomasă, satele contribuind cu un minim de 15% din valoarea totală a investiţiei. Pînă în 2014, Proiectul Energie şi Biomasă va acoperi toate raioanele Republicii Moldova.
Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova este un proiect de 4 ani (2011-2014). Bugetul total al proiectului este de 14.56 milioane euro, acordați de Uniunea Europeană şi PNUD în Moldova. 
Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 2963 | Adăugat:05.Apr.2012, 10:38 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont