03:22
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 19.3.2018
Principala » 2012 » Aprilie » 29 » Se intorc anii 90. Reglare de conturi cu sfirsit fatal la Orhei.
Se intorc anii 90. Reglare de conturi cu sfirsit fatal la Orhei.

Un bărbat a murit împuşcat iar altul a ajuns la spital după ce a fost bătut crunt. Incidentula avut loc sîmbătă seară în jurul orei 20, în apropiere de restaurantul Doi Haiduci.
Un unchi al victimei susţine că nepotul său, Alexei Veretco, poreclit "Krasavcik", a fost sunat de un fost poliţist, pe nume Matcovschi. Acesta i-a spus că are nevoie de ajutor şi la scurt timp au mers impreună la o întalnire fixată lîngă un restaurant din preajma oraşului Orhei. Ajunşi la faţa locului, cei doi şi-ar fi data seama ca vor avea de infruntat cel putin 10 persoane şi au încercat sa plece, dar era prea tîrziu.
Astfel, in urma impuscaturilor, Alexei Veretco, in varsta de 42 de ani, a murit pe loc.
Fostul poliţist a scăpat cu viaţă, dar a fost bătut foarte crunt. După ce agresorii au fugit de la faţa locului, el a chemat poliţia. În această dimineaţă, la locul crimei staţionau doua automobile.
Unul cu numere de Orhei, avea 3 roţi sparte si era deteriorat in partea din fata. Cealalta masina, cu numere transnistrene, avea parte din spate lovita şi, cel mai probabil, aparţine unuia dintre agresori. Cazul este cercetat de poliţia din Orhei care, însa, s-a abţinut de la comentarii.
Fostul poliţist, care este martorul cheie al crimei, este internat la spitalul din Orhei, fiind păzit de cîţiva politişti înarmaţi.
Pînă acum oamenii legii nu au reuşit să stabileasca din ce arma s-a tras si dacă au fost folosite mai multe pistoale. Poliţia a deschis un dosar penal pentru omor cu premeditare.

 

Update: (30.04.2012)
Bărbatul care l-ar fi împuşcat pe Alexei Veretco sa predat astăzi dimineaţă  (30.04.2012) procurorilor. Suspectul susţine că a împuşcat în legitimă apărare.
Potrivit avocatului, Adrian Lebedinschi, clienttul său împreună cu alţi trei prieteni, printre care şi sportivul Constantin Ţuţu, au venit la restaurantul Doi Haiduci ca sa vadă localul pentru a petrece de 1 mai. Aici însa era deja o altercaţie în care alte persoane îl bateau pe fostul poliţist, Matcovschi, şi pe Alexei Veretco, care a murit puţin mai tîrziu, fiind impuşcat. 
După ce l-a împuşcat pe Alexei Veretco, suspectul i-a luat pistolul şi a părăsit locul incidentului. Avocatul lui afirmă ca astăzi el le-a adus procurorilor atît pistolul din care a tras, un Glock, cît şi arma victimei de model TT. La o zi de la crimă, Ministerul de Interne a evitat sa dea detalii despre evolutia anchetei, motivînd ca dosarul este condus de Procuratura Generală.

 

Categorie: Stiri din Regiune | Vizualizări: 4833 | Adăugat:29.Apr.2012, 15:40 | Rating: 4.0/3
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont