09:14
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Luni, 18.6.2018
Principala » 2015 » Decembrie » 30 » Spitalele publice din ţară au medicamente şi consumabile pentru două luni
Spitalele publice din ţară au medicamente şi consumabile pentru două luni
Poză simbol

Spitalele publice din ţară mai au medicamente şi consumabile pentru două luni. Asigurarea vine din partea ministrului Sănătăţii Ruxanda Glavan.

Asta după ce săptămâna trecută demnitarul a solicitat Guvernului crearea unei celule de criză pentru a rezolva problema datoriilor din sistemul de sănătate. Totodată, astăzi, Ministerul Finanţelor a promis că va achita o parte din datorii până în 31 decembrie. 

Ministerul Finanţelor are datorii faţă de Compania Naţională de Asigurări în Medicină în valoare de 400 de milioane de lei. Acest lucru nu afectează activitatea spitalelor, dă asigurări ministrul Sănătăţii.

"Există suficiente stocuri de medicamente şi de consumabile în spitale, pentru a asigura activitatea bună a spitalelor în următoarea perioadă şi aici mă refer, în mediu, la 60 de zile. În perioada imediat următoare ar trebui să se rezolve situaţia din punct de vedere politic", a explicat Glavan.

Totodată, ministrul intenţionează să vină cu o iniţiativă legislativă pentru a preveni astfel de situaţii. În Codul Sănătăţii urmează să fie introdusă o prevedere, conform căreia în cazul în care la sfârşitul anului vor exista datorii ale Ministerului Finanţelor faţă de CNAM, acestea să fie transferate în mod obligatoriu pentru următorul an. Subiectul a fost discutat şi în cadrul ultimei şedinţe a Parlamentului.

De asemenea, preşedintele comisiei protecţiei sociale a anunţat că Ministerul Finanţelor a promis că va achita o parte din datorii până la sfârşitul anului.

"Chiar şi astăzi a fost transferată o sumă destul de mare. Oricum cert este că intrăm în noul an cu o anumită datorie faţă de aceste fonduri de asigurări obligatorii de asistenţă medicală", a precizat preşedintele Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, Oxana Domenti.

După aceste asigurări, audierile reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii şi cei ai Finanţelor în cadrul şedinţei Parlamentului au fost anulate.


Sursa: publika.md
Categorie: Social | Vizualizări: 649 | Adăugat:30.Dec.2015, 09:49 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont