19:16
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Marţi, 17.7.2018
Principala » Stiri din Regiune

În cadrul ședinței Consiliului Orășenesc Orhei din data de 7 iunie, a fost adoptată decizia de a iniția un referendum local, în cadrul căruia locuitorii orașului urmează să decidă dacă Piața Centrală din oraș va fi stramutată sau va rămîne la locul actual.


Potrivit unui proiect de lege înregistrat la Secretariatul Parlamentului de către deputaţii PCRM, orașele Orhei, Cahul, Ungheni, Hânceşti, Edineţ, şi Soroca ar putea să devină municipii.


Şeful postului de poliţiei din satul Bolohan, raionul Orhei, şi-a pierdut arma din dotare. S-a întâmplat noaptea trecută, în timpul unei încăierări dintre poliţişt şi clienţii unui club de noapte din Orhei.


Astăzi, 23 februarie, Ministrul Mediului Valeriu Munteanu, s-a  oprit din drum pe traseul Chișinău—Orhei, la insistența vînzătorilor de flori, care efectiv sar în fața mijloacelor de transport. 
Pe acest sector de  drum, în mod constant, primăvara are loc comercializarea ilegală a ghioceilor (una din cele peste 200 de specii de plante incluse în Cartea Roșie).


Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților Primăria orașului Orhei, în parteneriat cu ”AO Pentru Orhei” au pregătit un program cultural-distractiv orheienilor.
Astfel, potrivit programului pe 13 februarie, la ora 13:00, pe scena Casei de Cultură ”A. Suruceanu” din Orhei, actorii Teatrului ”Luceafărul” din Chișinău vor juca spectacolul ”Romeo și Julieta”, după William Shakespeare. Cei care nu vor reuși să priveacsă în această zi, piesa va fi jucată și în data de 14 februarie,  începînd cu ora 17:00.


Deși Republica Moldova a pierdut câteva dosare la CtEDO în care a eșuat să desfășoare anchete eficiente pe marginea acuzațiilor victimelor minore ale agresiunilor sexuale și a violurilor, practica defectuoasă continuă.


1 2 3 ... 21 22 »

Intră în cont