21:07
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Joi, 19.4.2018
Principala » 2012 » Decembrie » 20 » "Surprizele" din partea guvernului pentru automobilisti. Taxele rutiere se vor dubla de la 1 ianuarie 2013.
"Surprizele" din partea guvernului pentru automobilisti. Taxele rutiere se vor dubla de la 1 ianuarie 2013.
Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri, 19 decebmrie, un proiect de lege pentru modificarea Codului Fiscal, în scopul optimizării finanţării lucrărilor de întreţinere şi reparaţie a drumurilor.
Documentul cuprindede următoarele prevederi:
- majorarea accizelor la produsele petroliere supuse accizelor cu 10,8 % ;
- anularea taxei locale de la posesorii unităţilor de transport;
- majorarea taxelor pentru folosirea drumurilor de către automobilele înmatriculate în Republica Moldova;
- dublarea cuantumului taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova (vinieta)...

 Astfel începînd cu 1 ianuarie 2013, deținătorii automobilelor cu numere de înmatriculare străine, vor plăti o taxă de întreținere a drumurilor de două ori mai mare. Guvernul a propus stabilirea taxei de vinietă de 4 euro pentru 7 zile, 8 euro pentru 15 zile, 14 euro pentru 30 de zile, 30 de euro pentru 90 și 50 euro pentru 180 de zile.
Nici pentru posesorii automobilelor înmatriculate în RM, legea nu este mai blîndă, potrivit proectului, aceștia urmează să plătească o taxă dublă pentru întreținerea drumurilor. Modificarea vizează toate tipurile de transport, de la motociclete pînă la autoturisme și autobuze de diferite capacități.
Spre exemplu pentru o mașină cu capacitatea cilindrică de 1300 cm3, în loc de 260 lei, cît au achitat pînă acum, proprietarii vor trebui să achite o taxă de 520 lei.

Pentru a intra în vigoare,  proiectul de lege urmează să fie votat de Parlament.
Categorie: Auto | Vizualizări: 2698 | Adăugat:20.Dec.2012, 13:01 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont