21:08
  • Radio Online

Orhei.net

Portalul web al Raionului Orhei

Bine aţi venit oaspete • Înregistrare • Logare  •  Trimite o ştire
Joi, 19.4.2018
Principala » 2015 » Octombrie » 15 » Vladimir Filat a fost reţinut pentru 72 de ore în dosarul de la BEM
Vladimir Filat a fost reţinut pentru 72 de ore în dosarul de la BEM
Foto: jurnal.md

Fostul premier Vladimir Filat a fost reţinut pentru 72 de ore în dosarul de la BEM. Acesta este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă şi va rămâne în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Vladimir Filat a rămas astăzi fără imunitate parlamentară după ce procurorul general, Corneliu Gurin, a ieşit la tribuna Legislativului şi a spus că acesta este implicat direct în fraudele de la Banca de Economii. Potrivit lui Gurin, prejudiciul adus statului de către fostul premier este estimat la sute de milioane de euro.

Vladimir Filat este învinuit că în perioada în care a îndeplinit funcţia de premier a primit 60 de milioane de dolari de la directorul Dufremol, Ilan Shor. Potrivit sesizării, exercitând funcţia de premier, Filat ar fi primit de la Ilan Shor bunuri pentru a înceta controalele la Dufremol, pentru a-l numi consul onorific în Federaţia Rusă, dar şi pentru a acorda dreptul de comercializare a produselor petroliere.

La fel, Vladimir Filat ar fi pretins bunuri şi mijloace băneşti în valoare de peste 190 de milioane de dolari de la Shor pentru a determina funcţionarii publici din Guvern, dar şi din alte structuri de stat, să ia decizii şi să adopte acte normative şi necesare asigurării emisiei suplimentare de acţiuni de la BEM, fără participarea statului, fapt ce a generat diminuarea pachetului de acţiuni a statului până la 33,3%, plus o acţiune şi preluarea controlului asupra BEM de către Ilan Şor.


Sursa: jurnal.md
Categorie: Politic | Vizualizări: 442 | Adăugat:15.Oct.2015, 18:43 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Intră în cont